Schreeuwspreeuw

Paramaribo,

We zijn nog steeds lerende om bij alle geluiden die wij horen, een bijpassend dier te plaatsen. Dat is eigenlijk best moeilijk, want als je er in gedachte een bijpassend beest bij hebt geplaatst, blijkt het er toch vaak heel anders uit te zien. Zo hoorden wij al een hele tijd het geluid van een, in onze beleving een lachende vogel, dus in onze beleving had het beest  een smile over zijn snavel van oor tot oor. In gedachte kleur je het beest ook nog een beetje in. Je krijgt dan een lachende vogel in een clownspakje en dat ziet er al helemaal niet meer uit. Dat alles met het formaat van een kat, want het was een stevig geluid, al helemaal wanneer het naast je op de muur blijkt te zitten.

Gebandeerde mierklauwier, Koko op zijn Surinaams.

Toen wij hem uiteindelijk zagen zitten, bleek het om een vogeltje te gaan ter grootte van een spreeuw, ook met een jas aan met allemaal verfspatjes!! Een schreeuwspreeuw dus.

en zijn vrouwtje

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.