Veenmol

Paramaribo,

Na alle verhalen over grote hongerige beesten, al dan niet voorkomend in onze tuin, blijkt dat het ook nog in het klein voorkomt. Zit je rustig op je veranda, tezamen met een grote kwak, sorry, een kikker, lekker gezellig te keuvelen, kikker naast je voeten, springt er een niet uitgenodigde indringer eveneens over de veranda, in de vorm van een veenmol. Deze laatste had zeer nuttig kunnen zijn als hij zich zou beperken tot de bovenzijde van het gras, maar nee hij moet zo nodig alleen aan de wortels ervan knagen, zodat het gras doodgaat. Helaas is de kikker dol op alle beestjes met een formaat dat in zijn bek past. Hij ziet de veenmol en gaat direct in conclaaf met hem/haar. Het werd een zeer kort gesprek, de kikker trok vacuum en vriend mol werd weg gestofzuigerd. Dit alles onder luid gejuich van het gehele grasveld!!!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.