Klaagzang

Paramaribo,

Blijkt dat we, nadat we ontsnapt zijn uit een (koud) kikkerland, we nu wonen in een warm kikkerland. Je komt ze overal tegen, op de veranda, in de tuin, garage, zelfs in de hondenbak. De dagelijkse gebruiker hiervan is het daar niet altijd over eens. Ze weet namelijk, dat deze apparaten voorzien zijn van een gifklier achter de kop en is daar voorzichtig mee. Ook wij zijn, na onze ontsnapping, niet onze bijna spreekwoordelijke inslag betreffende het klagen over het weer, kwijtgeraakt. Was het eerst een gebrek aan zonnestralen, nu is het een overschot aan regenstralen. Hier is namelijk de grote regentijd weer aangebroken en die duurt tot augustus. Gelukkig zijn intussen de afvoerkanalen weer ontdaan van verstoppende begroeiing. Ons bad hoeft nu niet vaak meer te worden bijgevuld, sterker nog, het treedt nu gewoon buiten zijn oevers. Ook de motor mag even in een zomerslaap, alleen de drijfsijs moet maar tegen nattigheid kunnen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.